Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Akkuyu NGS’nin Yeni Teknolojik Ekipmanı: Nakliye Kilidi

Akkuyu NGS’nin Yeni Teknolojik Ekipmanı: Nakliye Kilidi

Haberler Z Haberler Z -
0

Akkuyu Nükleer AŞ, Güvenli Taşımayı Sağlayacak Yeni Nakliye Kilidini Tanıttı

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) kullanılacak olan yeni nakliye kilidi, tesislerin dış ortamdan izolasyonunu sağlamanın yanı sıra nükleer malzemelerin güvenli taşınmasına da olanak tanıyacak.

Ağır ve Büyük Boyutlu Ekipman: 260 Tonluk Nakliye Kilidi

Nakliye kilidi, her iki tarafı kapalı 14 metrelik silindirik bir hazneye sahip olup, reaktör bölmesinin sızdırmazlığını sağlamak için büyük önem taşıyor. 260 ton ağırlığındaki ve 7 metre çapa sahip kilidin kapıları dönüşümlü olarak açılarak reaktör bölmesine erişimi sağlıyor.

Uzmanların İşini Kolaylaştıracak Teknolojik Ekipman

Paletli bir vinç yardımıyla monte edilen nakliye kilidi, Akkuyu NGS uzmanlarına, buhar jeneratörlerine, reaktör üst parçasına, ana sirkülasyon pompalarına ve diğer yüksek teknolojili ekipmanlara güvenli bir erişim imkanı sunacak. Ayrıca, kullanılmış nükleer yakıt konteynerleri ve taşıma ekipmanları da kilitle taşınabilecek.

Akkuyu NGS Genel Müdür Yardımcısı Sergey Butckikh, “Nakliye kilidi, reaktörün iç koruma kabuğunun gücünü artıran güçlü metal kablolardan oluşuyor. Ekipmanın ön gerilme testlerine başlayarak projemizin daha da ilerlemesine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir