Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Almanya Başbakanı Scholz, Çin Ziyareti Sırasında Alman Şirketlerinin Çin’deki Yatırımlarına Değindi

Almanya Başbakanı Scholz, Çin Ziyareti Sırasında Alman Şirketlerinin Çin’deki Yatırımlarına Değindi

Haberler Z Haberler Z -
0

Scholz, Adil Rekabetin Önemine Vurgu Yaptı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Şanghay’da Tongji Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek, Çin’de faaliyet gösteren Alman otomobil şirketlerinin yatırımlarına değindi. Scholz, “Her zaman açık olması gereken tek şey, rekabetin adil olması gerektiğidir.” ifadesini kullanarak, adil rekabetin önemine vurgu yaptı.

Alman Şirketlerinin Çin’den Talepleri Devam Ediyor

Scholz, adil rekabetin aşırı üretimi engelleyeceğini ve telif haklarının korunmasını sağlayacağını belirterek, Alman şirketlerin pazara tam erişim, lisanslar, fikri mülkiyetin korunması gibi konularda Çin’den taleplerinin devam ettiğini dile getirdi. Çin’den gelen rekabet endişeleri konusunda gereksiz korkular olmadığını vurgulayan Scholz, Japon ve Kore otomobillerinin Alman pazarına girdiğinde tüm pazarı ele geçirebileceklerine yönelik endişeleri hatırlattı.

Uluslararası Kurumların Güçlendirilmesi Çağrısı

İş dünyası heyetiyle gerçekleştirdiği ziyarette Scholz, Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kurumların güçlendirilmesi konusunda da çağrıda bulundu. Scholz, Alman otomobil tedarikçisi Bosch’un Chongqing’deki hidrojen yakıt hücresi tesisini ziyaret ederek, Çin ziyaretinin ilk durağı olan Çongçing kentinde çeşitli temaslarda bulundu.

Almanya’nın Çin İle Ekonomik İlişkileri

Almanya, Çin’in dışa açılmasından önemli ölçüde yararlanan ülkelerden biri konumunda bulunuyor. Alman otomobilleri ve makineleri, Çin’de yoğun talep görüyor. Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 271 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak son dönemde Rusya’ya olan enerji bağımlılığı ve Çin’e olan ekonomik bağımlılık Alman kamuoyunda tartışma konusu haline geldi.

Alman otomotiv üreticileri Volkswagen, Daimler ve BMW’nin Çin’deki gelirlerinin yüzde 30’unun üzerinde olduğu görülüyor. Artan anlaşmazlıkların iki ülke arasındaki ticari ilişkilere zarar verebileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir