Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Almanya Ekonomisi Zorluklar İle Karşı Karşıya

Almanya Ekonomisi Zorluklar İle Karşı Karşıya

Haberler Z Haberler Z -
0

Alman Sanayisi Sarsılıyor

Almanya ekonomisi, küresel ekonomik dalgalanmalar ve iç dinamiklerin neden olduğu büyük zorluklarla karşı karşıya. Ülke, dünyanın en gelişmiş sanayilerinden birine ev sahipliği yapmasına rağmen küresel sorunlar, politik belirsizlikler ve yaşlanan iş gücü gibi büyük sorunlarla boğuşuyor. Almanya’nın rekabet gücü sarsılırken imalat sektörü de Rusya’dan gelen ucuz doğalgazın kesilmesi gibi etkenler nedeniyle can çekişiyor. Bu çok boyutlu sorunlar, ülkenin ekonomik yapısını temelden sarsıyor.

Dev Sanayi Kuruluşları Personel Azaltıyor

Almanya’nın ucuz Rus gazını kaybetmesinden en çok etkilenen sektörlerden biri kimya sanayi. Birçok şirket üretim süreçlerini kalıcı olarak durdurma planları yapıyor. Avrupa’nın en büyük kimya üreticisi BASF SE, 2,600 kişiyi işten çıkarırken Lanxess AG personel sayısını yüzde 7 oranında azaltıyor. Ayrıca güneş paneli üreticileri de Çinli rakipleriyle rekabet etmekte zorlandıkları için faaliyetlerini durduruyor ve personel azaltıyor.

Eğitim Sistemi Alarm Veriyor

Almanya’nın bir zamanlar güçlü olduğu alanlardan biri olan eğitim sistemi, kamu hizmetlerine yeterli yatırım yapılmaması nedeniyle eski gücünde değil. Azalan matematik becerilerinin ekonomiye yüzyılın sonuna kadar yaklaşık 14 trilyon Euro’ya mal olacağı tahmin ediliyor. Üretim makineleri tedarikçisi GEA Group AG’nin İcra Kurulu Başkanı Stefan Klebert, trendin durdurulmasının zor olduğunu ve birçok şeyin hızlı bir şekilde değişmesi gerektiğini belirtiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir