Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

Haberler Z Haberler Z -
0

PPK Üyeleri Politika Faizini Değiştirmeme Kararı Aldı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizini sabit tutmaya karar verdi. PPK tutanaklarına göre, üyeler 6’ya 3 oy ile politika faizini değiştirmeme kararı aldı.

Tutanaklarda Politika Faizi İle İlgili Öngörüler Yer Aldı

PPK tutanaklarında, üç üyenin politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,50’ye çıkarmak yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Tutanaklarda, politika faizinin 2024’ün üçüncü çeyreğine kadar yüzde 5,25’te kalması ve 2026 sonunda kademeli olarak yüzde 4,25’e düşürülmesi öngörüldü. Ayrıca, tutanaklarda, ekonomide gevşemenin artması ve enflasyonun 2025 sonunda yüzde 2’lik hedefe geri dönmesi bekleniyor.

İngiliz Ekonomisi ve Enflasyon Tahminleri

İngiliz ekonomisi ekim ayında yüzde 0,3 daraldı ve iş gücü piyasasında bir miktar gevşeme görüldü. Tutanaklarda, çekirdek enflasyonun yıl sonunda mevcut seviyede seyretmesi ve hizmet sektörü enflasyonunun gelecek yılın ocak ayında geçici olarak yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, İngiliz ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla yüzde 0,5 büyüme kaydedeceği öngörülüyor.

Petrol Fiyatları ve Temel Mal Fiyatları Enflasyonu

Tutanaklarda, PPK’nın kasım toplantısından bu yana Brent petrol fiyatının yaklaşık yüzde 17 azalarak varil başına 75 dolara gerilediği belirtildi. Bu azalışta küresel talebin etkili olduğu vurgulandı. Ayrıca, temel mal fiyatlarının enflasyonun önümüzdeki çeyreklerde daha da düşeceği tahmin ediliyor.

İngiltere Merkez Bankası, enflasyonu yüzde 2’ye çekmeyi ve bu seviyede korumayı hedefliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir