Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tatil Döneminde Doğayla İç İçe Olma Fırsatı

Tatil Döneminde Doğayla İç İçe Olma Fırsatı

Haberler Z Haberler Z -
0

Milli Parklar ve Tabiat Parkları Ziyaretçilerini Bekliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindeki milli parklar ve tabiat parkları, Ramazan Bayramı tatilinde doğayla iç içe olmak isteyen ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Doğanın Sunduğu İmkanlar

Milli parklar ve tabiat parkları, havası, suyu, tarihi-doğal kaynak değerleri, tabii görünümleri ve sakin ortamlarıyla vatandaşlara eğlenme, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanı sunuyor. Şehir yaşamından uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenler için bu alanlar hafta sonları ve tatil dönemlerinde cazibe merkezi haline geliyor.

Geniş Korunan Alanlar

DKMP yönetiminde 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 ramsar alanı, 108 sulak alan olmak üzere toplam 662 korunan alan bulunuyor. Bu alanlar, ziyaretçilere doğayla iç içe unutulmaz deneyimler yaşatıyor.

Tedbirler Alındı

9 günlük tatil döneminde artan ziyaretçi sayısını göz önünde bulunduran Genel Müdürlük, milli parklar ve tabiat parklarından huzur içinde yararlanabilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Tesislerin bakımı yapıldı, temizlik önlemleri artırıldı ve güvenlik tedbirleri alındı.

Orman Yangınlarına Karşı Dikkat Çağrısı

Bakan Yumaklı, korunan alanların zengin biyoçeşitliliğini korumak için önemli olduklarını vurgulayarak, vatandaşları orman yangınları konusunda da uyardı. Vatandaşlardan milli parklar ve tabiat parkları ziyaretlerinde hassasiyet göstermelerini ve orman yangınlarını önlemek için dikkatli olmalarını istedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir