Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Merkez Bankası’nın Döviz Rezervleri Tüm Zamanların En Yükseğinde

Türkiye Merkez Bankası’nın Döviz Rezervleri Tüm Zamanların En Yükseğinde

Haberler Z Haberler Z -
0

TCMB, Brüt Döviz Rezervlerini Artırdı

8 Aralık itibarıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, brüt döviz rezervleri 1 milyar 276 milyon dolar artışla 94 milyar 509 milyon dolara yükseldi.

TCMB’nin brüt döviz rezervleri, 1 Aralık’ta 93 milyar 233 milyon dolar seviyesindeydi. Ancak son bir haftada gerçekleşen artışla birlikte rezervlerin toplam değeri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın Rezervlerinde Azalma Kaydedildi

Ancak, aynı dönemde altın rezervleri 52 milyon dolar azalarak 46 milyar 916 milyon dolardan 46 milyar 864 milyon dolara indi.

Altın rezervlerindeki bu azalma, brüt döviz rezervlerinin toplam artışını bir miktar dengelemiş olsa da, genel olarak TCMB’nin döviz rezervleri güçlü bir şekilde artış göstermiştir.

Toplam Rezervler Tarihi Düzeye Ulaştı

TCMB’nin toplam rezervleri, 8 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 225 milyon dolar yükselişle 141 milyar 374 milyon dolara ulaştı.

Bu, Türkiye’nin merkez bankasının tarihindeki en yüksek toplam rezerv seviyesidir. Toplam rezervlerdeki artış, 8 Aralık ile biten haftaya kadar geçen sürede 42 milyar 916 milyon dolarlık bir artışı temsil ediyor ve bu da %43,6’lık bir yükseliş anlamına geliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir