Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Antoni Gaudí’nin Eseri Sagrada Familia 2026 Yılında Tamamlanacak

Antoni Gaudí’nin Eseri Sagrada Familia 2026 Yılında Tamamlanacak

Haberler Z Haberler Z -
0

Antoni Gaudí’nin Yarım Bıraktığı Sagrada Familia Bazilikası’nın Yeni Tamamlanma Tarihi Belli Oldu

Antoni Gaudí’nin 1883 yılında devralıp ancak tamamlayamadan vefat ettiği Sagrada Familia Bazilikası’nın yeni tamamlanma tarihi 2026 olarak belirlendi. Bu tarih, ilk taşın döşenmesinden tam 144 yıl sonra denk geliyor.

Yönetici Camps: “Gaudí’nin Planını Harfiyen Uyguluyoruz”

Sagrada Familia’nın tamamlanması için görevlendirilen kuruluşun başkanı Camps, binanın mimarının ölümünün yüzüncü yılına denk gelen tarihi geçtiğimiz hafta duyurdu. Camps, Barselona’nın en yüksek binası olan ve İsa Mesih’e adanan 172,5 metrelik merkezi kule de dahil olmak üzere binayı bitirmek için gereken para ve malzemeye sahip olduklarını belirtti.

Merdiven ve Heykeller için Ek Süre

Binanın 2026 yılına kadar tamamlanması planlansa da, heykeller ve dekoratif detaylar ile en önemlisi ana girişe giden merdiven üzerindeki çalışmaların 2034 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Sagrada Familia’nın etrafı zamanla büyüdüğünden, yaklaşık 1.000 aile ve işyeri yerinden edilmek zorunda kalacak.

Finansman ve Covid-19 Etkileri

Sagrada Familia, kuruluşundan bu yana savaşlar, ihmal ve finansman eksikliği gibi zorluklarla karşılaşmıştı. Covid-19 salgını da tesisin çalışmalarına iki yıl ara verilmesine neden oldu. Ancak şu anda yılda 5 milyon ziyaretçi kiliseyi ziyaret ederek istikrarlı bir gelir sağlıyor. Gelen 125 milyon Euro’nun yarısı tamamlama işine harcanırken, geri kalan kısmın nasıl harcandığı ise bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir