Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Samsun Müzesi’nde Antik Takılardan Fosillere Zengin Bir Sergi

Samsun Müzesi’nde Antik Takılardan Fosillere Zengin Bir Sergi

Haberler Z Haberler Z -
0

Samsun Müzesi’nde Çeşitli Uygarlıklara Ait Eserler Sergileniyor

Samsun’da 13 Mart’ta ziyarete açılan ve paha biçilemeyen Amisos Hazineleri gibi Helenistik döneme ait takılarla birlikte Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarının kalıntıları da bulunmaktadır. Müze, 15 bin metrekarelik bir alana sahip ve çeşitli uygarlıklara ait eserleri barındırmaktadır.

Samsun Müzesi’nde Tabiat Varlıkları da Sergileniyor

Müzede, denize 76 kilometre uzaklıktaki 950 rakımlı Ladik ilçesinde bulunan deniz lalesi, deniz kestanesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıkları da sergilenmektedir. Bu fosiller, insanlığın oluşmadığı dönemlere ait olup, binlerce yıl öncesine ışık tutmaktadır.

Samsun’un Fosil Zenginliği ve Geçmişi

Samsun Müzesi’nde görevli arkeolog Uğur Akyüz, Samsun’un fosil açısından zengin bir bölge olduğunu belirterek, Ladik’te bulunan deniz canlılarının fosillerinin önemine dikkat çekti. Akyüz, Samsun’un binlerce yıldır önemli bir kent olduğunu ve onlarca uygarlığa ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, bu fosillerin insan öncesi döneme ait olduğunu ve geçmiş canlı hayatını anlamak adına büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir