Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Uzman Diş Hekiminden Diş Fırçalama Tavsiyeleri

Uzman Diş Hekiminden Diş Fırçalama Tavsiyeleri

Haberler Z Haberler Z -
0

Diş Hekimi Dr. Ferakh Hamid’den Önemli Uyarılar

İngiltere merkezli diş hekimi Dr. Ferakh Hamid, insanları diş fırçalarını uygun şekilde ıslattıklarından emin olmaları konusunda uyardı. Uzman, yeterli su olmadan diş macununu doğrudan dişlere sürmenin lekeli ve sararmış dişlerin önde gelen nedeni olduğunu belirtti.

Asitli Yiyeceklerin Diş Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Dr. Hamid, domates ve portakal suyu gibi asitli yiyecekleri tükettikten sonra hemen dişleri fırçalamanın da soruna katkı sağladığı konusunda uyarıda bulundu. Asitli yiyeceklerin diş minesine zarar verebileceğini vurgulayan uzman, asidin ağızda daha fazla hareket edebileceğini ve fırçalamanın faydalarından yararlanılamayabileceğini söyledi.

Diş Fırçalama Tekniği ve Öneriler

Dr. Hamid, dişlerinizi susuz veya asitli yiyecekler tükettikten hemen sonra fırçalamanın diş minesine zarar verebileceğini belirtti. Dişlerinizi iyi bir şekilde temizleyebilmek için günde iki kez ikişer dakika fırçalamanızı ve günde bir kez de dilinizi temizlemenizi önerdi.

Dubai Merkezli Diş Hekimi Dr. Michael Formenius’tan Farklı Görüş

Dubai merkezli diş hekimi Dr. Michael Formenius ise diş fırçasını ıslatmanın kılları çok fazla yumuşattığını ve plaklara karşı daha az etkili hale getirdiğini belirtti. Uzman, bu nedenle hastalarına kuru fırçalamayı önerdiğini söyledi.

Her ne kadar lekeler konusunda farklı görüşler olsa da, genel olarak uzmanlar, diş sağlığını koruyabilmek için düzenli ve doğru fırçalama alışkanlıklarının önemini vurguluyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir