Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nde Münih Türk Film Günleri Başladı

Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nde Münih Türk Film Günleri Başladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Münih’te 35. Yılını Kutlayan Türk Film Günleri

1989 yılında kurulan Sinema Türk Film Merkezi Derneği’nin bünyesindeki Münih Türk Film Günleri başladı. 35 yıldır tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan festivalde 450 eser arasından seçilen 27 film yer aldı. Türkiye’den deneyimli yapımcı ve yönetmenlerin hazırladığı bağımsız sanat filmleri seçkisi dokuz uzun metraj, sekiz belgesel ve on kısa filmden oluştu.

Müjde Ar’a Onur Ödülü

Festivalin odak noktasına tüm engelleri aşan güçlü kadınları koyduğu bu yıl, Türk sinemasının 50. yılını kutlayan yıldızı Müjde Ar’a ‘Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülü’ verildi. Gala, Müjde Ar ile eşi Ercan Karakaş, Münih Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Verena Dietl, Avrupa Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necip Şahin’in katılımıyla gerçekleşti.

Müjde Ar ve Türk Sineması

Ünlü oyuncu Müjde Ar, Türk sinemasında yeni bir kadın tipi yaratarak ikon haline gelmiş bir isimdir. Lindner, Müjde Ar’ın kadınların bağımsızlığı ve eşitliği için öncü olduğunu vurgulayarak, onun Türk sinema tarihine damga vurduğunu ifade etti.

Müjde Ar, feminizmi sıkı bir şekilde benimsediğini belirterek, ödülü annesi ve diğer kadınlara adadığını dile getirdi. Gecede, Müjde Ar’ın başrolünde yer aldığı ‘Şalvar Davası’ filminin gösterimi yapıldı.

‘Komünist Osman’ Belgeseli ve Etkinlikler

Festivalin ikinci gününde, ‘Komünist Osman’ belgeseli izleyicilerle buluştu. Belgesel, İzmir Dikili’deki belediye başkanlığını yapan Osman Özgüven’in emek, demokrasi ve barış mücadelesini anlatmaktadır. Belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, belgeselin CHP Parti Okulu’nda ders olarak gösterilmesini önererek, Osman Özgüven’in sosyal belediyecilikte çığır açan bir figür olduğunu vurguladı.

Gökmen Ulu ise insanların kimliğine değil yüreğine bakılması gerektiğini belirterek, Osman Özgüven’in dostluk ve barış mesajını vurguladı.

Festival, çeşitli filmlerin gösterimleriyle devam edecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir