Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Çalışma Saatleri ve Sağlık İlişkisi: Gençlikten İleri Yaşlara Etkileri

Çalışma Saatleri ve Sağlık İlişkisi: Gençlikten İleri Yaşlara Etkileri

Haberler Z Haberler Z -
0

Geleneksel Mesai Saatlerinde Çalışmak Sağlığınıza İyi Gelebilir

Geleneksel mesai saatlerinde çalışmanın aslında sağlığınız için olumlu etkileri olabileceği ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmada, gençlik dönemindeki çalışma alışkanlıklarının ilerleyen yaşlardaki sağlık durumuyla bağlantılı olduğu belirlendi.

Değişken Çalışma Programları ve Sağlık

Çalışmada 7.000’den fazla kişinin verileri incelenirken, genç yetişkinlik döneminde düzensiz çalışma programlarına sahip olan bireylerin daha az uyuduğu, düşük uyku kalitesine sahip olduğu ve depresif belirtiler yaşama olasılığının daha yüksek olduğu tespit edildi.

Yaşam Boyunca Biriken Etkiler

New York Üniversitesi’nde yapılan çalışma, çalışma programlarının sağlık üzerindeki etkilerinin kişinin yaşamı boyunca birikerek ilerleyen yaşlarda sağlık eşitsizliklerine yol açabileceğini gösterdi. Bu durum, düzensiz çalışma saatlerinin uzun vadede sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurguluyor.

Vardiyalı Çalışmanın Beyne Etkileri

Önceki çalışmalar, vardiyalı çalışmanın zihinsel işlevleri yavaşlatabileceğini ve hafızayı olumsuz etkileyebileceğini göstermişti. Araştırmacılar, geleneksel olmayan çalışma saatlerinin iç vücut saatiyle çakışarak kaliteli uykuyu engelleyebileceğini ve bu durumun beyin üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir