Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Gençleri Hedef Alan Ürünlerin Çoğu Sağlıksız

Gençleri Hedef Alan Ürünlerin Çoğu Sağlıksız

Haberler Z Haberler Z -
0

Gençlere Yönelik Ürünlerde Yüksek Oranda Yağ, Şeker ve Tuz Bulunuyor

Aktivist kuruluşu Bite Back’e göre, gençlere hitap eden ambalajlı her dört üründen üçünden fazlası yüksek oranda yağ, şeker veya tuz içeriyor. Bu durum, Britanya’nın “önlenebilir bir sağlık krizine gözlerini kapattığı” iddiasını güçlendiriyor.

Bite Back, Hükümete Etik Olmayan Pazarlamayı Kısıtlama Çağrısında Bulunuyor

Grup, Britanya’da çocuklardaki obezite artışını durdurmak için etik olmayan pazarlamayı kısıtlaması gerektiğini belirtiyor. İngiltere’nin en büyük on gıda ve içecek firmasının çocuklara yönelik 262 ürününün yüzde 78’i sağlıksız olarak sınıflandırıldı. Bu ürünler arasında cipsler, tahıl gevrekleri, dondurma ve tatlılar yer alıyor.

TV Şefi Jamie Oliver’dan Uyarı

Bite Back’in kurucu ortağı ve ünlü TV şefi Jamie Oliver, pazarlamanın doğrudan çocukları hedeflediğini belirtiyor. Oliver, şirketlerin eğlenceli karakterler, parlak görüntüler veya heyecan verici yeni şekiller kullanarak gençleri etkilemeye çalıştıklarını ifade ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığından Açıklama

İngiltere Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, şeker azaltma programının başarılı olduğunu belirtiyor. “Bir alana bir bedava” fırsatları ve TV ile internet reklamları konusunda çeşitli aksiyonların planlandığını açıklıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir