Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. ABD’de İnternet Siteleri ve İnsan Ticaretiyle Mücadele

ABD’de İnternet Siteleri ve İnsan Ticaretiyle Mücadele

Haberler Z Haberler Z -
0

ABD’de İnternet Siteleri ve Yasal Koruma

ABD’de insan ticaretiyle mücadele eden yasalar kapsamında sosyal medya şirketleri ve diğer web sitelerine pek çok dava açıldı. Şirketler genellikle ifade özgürlüğünü korumak için tasarlanmış 230. madde uyarınca korunduklarını belirtiyorlar.

Yasal Reform Çağrıları

ABD’li senatörler, çevrimiçi çocuk istismarıyla ilgili yasal reformlar yapılması gerektiğini belirterek sosyal medya yöneticilerini sorguya çekti. Bazı mağdurlar, yasanın çevrimiçi zararlı içeriklere müdahaleyi caydırdığını savunuyor.

OnlyFans Davası ve İddialar

Güney Florida’daki federal mahkemede açılan bir davada, bir kadın popüler internet sitesi OnlyFans’te kendisine tecavüz edildiğini iddia etti. OnlyFans ise iddiaları reddedeceklerini belirtti.

Twitter ve Reddit Davaları

Kuzey Kaliforniya’daki bir mahkeme, Twitter’ın çocuk istismarı içeriklerini bildiğini veya bilmesi gerektiğini belirterek içerikten faydalandığını söyledi. Reddit’e karşı açılan davalarda ise şirketin yeterince içerik kaldırmadığı iddia edildi.

İçerik İnceleme ve Yapay Zeka

Reddit ve Twitter içerikleri yapay zeka ve moderatörler aracılığıyla incelediğini belirtirken, OnlyFans’ın içerik denetimine ilişkin iddialar bulunuyor.

OnlyFans ve Cinsel İstismar İddiaları

OnlyFans gibi siteler, içerik oluşturucuların içeriklerinden gelir elde ediyor. Ancak platformların cinsel istismarı önlemesi ve içerik denetimi konusunda eleştiriler bulunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir