Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Apple, Yanlış Beyan İddiaları Nedeniyle 490 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Apple, Yanlış Beyan İddiaları Nedeniyle 490 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Haberler Z Haberler Z -
0

Önemli Detaylar:

Apple, Çin’deki işleri hakkında yanlış beyanlarda bulunduğu iddiasıyla açılan davada 490 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Olayın Gelişimi:

Kaliforniya’daki ABD Bölge Mahkemesine sunulan ön anlaşmaya göre, bir grup yatırımcının iddiası üzerine gerçekleşen uzlaşma, Apple’ın Çin’deki olumsuzluklar ile gündeme geldi. Bu ayın başında yayımlanan bağımsız bir araştırmada, şirketin Çin’deki iPhone satışlarının bu yılın ilk altı haftasında yüzde 24 düştüğü ortaya çıkmıştı.

Apple CEO’su Tim Cook, 1 Kasım 2018’deki analist görüşmesinde, Çin’in satış baskısıyla karşı karşıya kaldığı diğer pazarlar gibi olmadığını ifade etmişti. Ancak, 2 Ocak 2019’daki açıklamada, “ABD-Çin ticaret gerilimi” nedeniyle gelir tahminlerinde düşüş yaşandığı duyurulmuştu. Bu durum, iPhone’un lansmanından bu yana gelir tahmininin ilk kez düşürülmesine neden olmuş ve şirketin hisseleri yüzde 10 değer kaybetmişti.

Anlaşma, Cook’un açıklamaları ile gelir tahmini arasındaki iki aylık süre zarfında Apple hisselerini satın alan yatırımcıları kapsıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir