Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Borrell: İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere Yönelik Saldırısı Uluslararası Soruşturma İstiyor

Borrell: İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere Yönelik Saldırısı Uluslararası Soruşturma İstiyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Yazılı Açıklamada İsrail’in Eylemleri Kınandı ve Uluslararası Hukuk Kurallarına Uyması İsteniyor

Uluslararası Soruşturma Talebi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 29 Şubat’ta Gazze’de yardım almak için bekleyen Filistinlilere saldırmasıyla ilgili olarak uluslararası bir soruşturma vdasino talep edildi. Açıklamada, olayın aydınlatılması gerektiği vurgulandı.

İsrail’in Sorumluluğu

Açıklamada, araştırmanın sonucunun ne olursa olsun, uluslararası hukuk kurallarına uymak ve insani yardımların sivil halka dağıtımını sağlamak İsrail’in sorumluluğunda olduğu belirtildi. İsrail’in insani yardım girişlerine getirdiği kısıtlamalar ve şiddet yanlısı aşırılık yanlılarının insani yardımları engellemesine vdasino giriş dikkat çekildi.

Çağrı ve Kınama

Açıklamada, İsrail’in insani yardım girişlerine ve geçiş noktalarına yönelik kısıtlamalar kınandı. İsrail’in sahadaki BM kuruluşları ve diğer insani aktörlerle işbirliği yapması, tüm geçiş noktalarından engelsiz ve güvenli insani erişime izin vermesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca İsrail’e çeşitli geçiş noktalarını vdasino twitter açması ve insani yardımlara izin vermesi çağrısı yapıldı.

Son Çare Olarak Havadan Yardım Ulaştırılması

Açıklamada, havadan yardım ulaştırmanın son çare olması gerektiği vurgulanarak, İsrail’in insani yardımlara engel olmaması gerektiği ifade edildi. İnsani yardımların dağıtımının engellenmesinin kıtlık, açlık ve hastalık gibi olumsuz durumları artırabileceği belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir