Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Hamas ve İslami Cihad Heyetleri Tahran’da Buluştu

Hamas ve İslami Cihad Heyetleri Tahran’da Buluştu

Haberler Z Haberler Z -
0

Hamas ve İslami Cihad Heyetleri Tahran’da Bir Araya Geldi

Hamas ve İslami Cihad Heyetleri İran’da Görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale başkanlığındaki heyetler, İran’ın başkenti Tahran’da bir araya geldi. İki grup arasında yapılan görüşmelerde, İsrail ile dolaylı müzakerelerin başarılı olması için belirli şartlar üzerinde duruldu.

Hamas’tan yapılan açıklamada, İsrail’le dolaylı müzakerelerin başarılı olması için “Gazze saldırılarının tamamen durması, işgal güçlerinin çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve yardım girişlerinin kesintisiz yapılması” gerektiği vurgulandı.

Bu görüşmelerde, Filistin halkının maruz kaldığı baskılar ve saldırılar göz önüne alınarak, İsrail ile açık bir çatışma içinde oldukları belirtildi. Hamas ve İslami Cihad, tüm çatışma alanlarında direnişin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Heyetler, İslam ümmetine, İsrail’in işlediği katliamlara karşı öfke gösterme ve meşru yollarla karşı koyma çağrısı yaptı. Ayrıca, Gazze’de halkın iradesi dışında oluşturulmaya çalışılan durumların reddedildiği ifade edildi.

Ateşkes ve Esir Takası İçin Müzakereler

Hamas ile İsrail arasında ateşkes ve esir takası için devam eden dolaylı müzakerelerin yeni turu için Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, 18 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’ya gitmişti.

Müzakerelerin, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması konusunda yoğunlaştığı belirtilmişti. Ancak İsrail, Hamas’ın “aşırı talepleri” nedeniyle 26 Mart’ta Katar’daki müzakere heyetini geri çağırdığını duyurmuştu. İsrail’in, Gazze’deki savaşın tamamen sonlandırılması ve İsrail ordusunun bölgeden çekilmesi gibi talepleri kabul etmediği belirtildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir