Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Nijerya’nın Delta Eyaletinde Gerçekleşen Saldırılar

Nijerya’nın Delta Eyaletinde Gerçekleşen Saldırılar

Haberler Z Haberler Z -
0

İjaw Gençlik Konseyi Başkanı Theophilus’tan Açıklama

Nijerya’nın Delta eyaletinde düzenlenen saldırılarda 16 askerin hayatını kaybetmesinin ardından yapılan operasyonda 40 sivilin öldüğü iddia edildi. Bölgenin önde gelenlerinden kanaat önderi İjaw Gençlik Konseyi (IYC) Başkanı Alaye Theophilus, ordunun Delta eyaletinin komşusu Bayelsa eyaletine bağlı Güney İjaw bölgesinde 40 kişiyi öldürdüğünü iddia etti. Theophilus, masum erkek, kadın ve çocukların üzerine ateş açıldığını belirterek, herhangi bir provokasyon olmaksızın 40 kişinin öldürüldüğünü ve öldürmeye devam edildiğini söyledi.

Theophilus’un Açıklamaları

Theophilus, askeri personelin öldürülmesinin İjaw bölgesinde gerçekleşmediğini ve bölgenin bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı. Birkaç kişinin eylemi yüzünden tüm toplumun yok edilmemesi gerektiğini savundu ve adaletin sağlanması için çağrıda bulundu.

Askerlerin Hayatını Kaybettiği Saldırı

Nijerya’nın Delta eyaletinde hafta sonu barış koruma görevindeki askerlere yönelik saldırıda aralarında iki binbaşı ve bir yüzbaşının da bulunduğu 16 asker hayatını kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen grubun kimliği hakkında henüz bilgi verilmezken, devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, faillerin yakalanması için talimat vermişti. Askerler, saldırının ardından Güney Ijaw bölgesinde operasyon düzenleyerek saldırıyla ilişkili olduğu iddia edilen bir militan liderinin saklandığı yere baskın düzenlemişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir