Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Polonya Hava Kuvvetleri Teyakkuz Durumunda

Polonya Hava Kuvvetleri Teyakkuz Durumunda

Haberler Z Haberler Z -
0

Polonya Hava Sahası İhlal Edildi

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya’nın Ukrayna’yı yoğun bombardımanında fırlattığı bir füzenin ülkenin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle “teyakkuz” durumuna geçti. CNN’nin haberine göre, Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Federasyonu’na ait uzun menzilli bir füzenin 24 Mart günü yerel saatle 04.23’te Polonya hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Polonya Ordusu Sürekli İzlemede

Seyir füzesinin Polonya hava sahasında 39 saniye geçirdiği kaydedilen açıklamada, füzenin uçuşu boyunca askeri radar sistemleri tarafından gözlemlendiği ifade edildi. Polonya ordusunun Ukrayna topraklarında yaşanan durumu sürekli olarak izlediği ve hava sahasının güvenliğini sağlamak için sürekli teyakkuz halinde olduğu belirtildi.

Uçaklar Aktif Hale Getirildi

Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için gerekli prosedürlerin devreye sokulduğu vurgulanan açıklamada, hem Polonya hem de müttefik uçaklarının “aktif” hale getirildiği kaydedildi. Ukrayna ise Rus ordusunun Kiev’e yönelik saldırısında “Tu-95MS” tipi stratejik bombardıman uçaklarından “X-101”, “X-555” ve “X-55” tipi seyir füzelerini kullandığını duyurmuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir