Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Bakanlık, Öğrenciler İçin Dijital Öğrenme Köprüsü Oluşturdu

Bakanlık, Öğrenciler İçin Dijital Öğrenme Köprüsü Oluşturdu

Haberler Z Haberler Z -
0

Öğrencilerin İhtiyaçları Doğrultusunda Dijital Öğrenme Platformu

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin akademik araştırmalar yaparken veya ulusal-uluslararası projeler hazırlarken ihtiyaç duydukları istatistiki bilgiler ve veri kaynaklarına yönelik bir proje hayata geçirildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Proje

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hazırlanan “Dijital Öğrenme Köprüsü” projesi, lise öğrencilerinin derslerde, araştırmalarda ve proje çalışmalarında yararlanabilecekleri internet sitelerini bir araya getiriyor. Proje, “ogmmateryal.eba.gov.tr” adresinden erişilebilir durumda ve sürekli geliştirilerek zenginleştirilmeyi hedefliyor.

4 Bölümden Oluşan Dijital Öğrenme Köprüsü

“Dijital Öğrenme Köprüsü”, “Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar”, “Akademik Araştırma Siteleri”, “Çevrim İçi Kurslar ve Dersler” ile “İstatistiki Veri Kanalları” gibi 4 bölümden oluşuyor. Öğrenciler bu platform üzerinden farklı kaynaklara erişebilirken, araştırma ve çalışmalarını destekleyebilecekler.

Geniş İçerik Yelpazesi ve Yerli-Yabancı Kaynaklar

Öğrenciler, gazete arşivleri, dijital kütüphaneler, akademik araştırma siteleri ve istatistiki veri kanalları gibi farklı kaynaklara erişebilirken, çevrim içi dersler ve kurslara da erişim sağlayabilecekler. Platformda yer alan içerikler sürekli olarak güncellenerek genişletiliyor.

Öğretmenler İçin de Yararlı Kaynaklar

Öğretmenler de farklı alanlarda yapacakları çalışma ve projelerde bu platformdan faydalanabilecekler. “Dijital Öğrenme Köprüsü”nün içerik yapısının sürekli olarak geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde devam edecek.

Projede, yerli kaynakların yanı sıra edX, Internet Encyclopedia of Philosophy, Google Data Search, Science.gov gibi uluslararası kaynaklar da öğrencilere ve öğretmenlere hizmet vermeyi hedefliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir