Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Van’da Matematik ve Bilgisayar Projesi ile Öğrencilere Destek Veriliyor

Van’da Matematik ve Bilgisayar Projesi ile Öğrencilere Destek Veriliyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Valilik, Belediye, Üniversite ve Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Yürütülüyor

Van’da Valilik koordinasyonunda başlatılan proje, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülüyor. Proje kapsamında, 5, 6, 7, 9 ve 10. sınıf öğrencileri arasında dereceye giren 300 öğrenciye İpekyolu Borsa İstanbul Fen Lisesi’nde uzman öğretmenlerce hafta sonları matematik ve bilgisayar dersi veriliyor. Öğrenciler, hem kendilerini geliştiriyor hem de TÜBİTAK’ın yaz döneminde düzenleyeceği bilim olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Matematik Öğretmenlerinden Ücretsiz Eğitim

Proje koordinatörü Tuğba Tuğ, projenin 21 uzman öğretmen tarafından dereceye giren öğrencilere ücretsiz eğitim verildiğini belirtti. Proje sayesinde, geleceğin matematikçileri yetiştirilerek matematiğin öneminin vurgulanması hedefleniyor. Hafta sonları öğrencilere 12 saat matematik ve 4 saat bilgisayar dersi verilerek Matematik ve Bilgisayar Olimpiyatları’na hazırlık yapılmaktadır. Projenin ayrıca öğrencilerin eğitimine de katkı sağladığı ve Valilik tarafından kitap desteği sağlandığı belirtilmiştir.

Öğrencilerin Başarısı Motivasyon Kaynağı

Matematik öğretmeni Selçuk Sağbaş da projenin amaçlarını anlatarak, öğrencilere matematik sevgisini aşılamaya çalıştığını ifade etti. Projenin öğrenciler üzerindeki etkisini gördükçe, başarının artacağına inandığını belirtti. Projenin başarılı öğrenciler yetiştirdiğini ve öğrencilerin 1,5 yıl içinde iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

Öğrenciler Gelecek Hedeflerine İnanıyor

Derece yapan 9. sınıf öğrencisi Yusuf Zana Esen, matematik alanında birinci olduğu için mutlu olduğunu belirtti. Hem matematik eğitimi aldıklarını hem de olimpiyatlara hazırlandıklarını söyleyerek, güzel bir başarı elde edeceğine inandığını dile getirdi. Diğer bir öğrenci Ekin Tuğra Gülaçtı ise aldıkları eğitimin okul derslerine fayda sağladığını ve üniversite sınavlarına şimdiden hazırlandığını ifade etti. Hedefinin tıp fakültesini kazanmak olduğunu belirterek, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir