Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Borsada Yükseliş: BIST 100 Endeksi 183 Puandan Fazla Arttı

Borsada Yükseliş: BIST 100 Endeksi 183 Puandan Fazla Arttı

Haberler Z Haberler Z -
0

BIST 100 Endeksi Yükseldi, İşlem Hacmi 115 Milyar Lira Oldu

Borsa İstanbul’da (BIST), BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 183,23 puan artışla yükseldi. Toplam işlem hacmi ise 115 milyar lirayı buldu.

Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kazandı

Bankacılık endeksi yüzde 5,75, holding endeksi ise yüzde 2,54 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi bankacılık olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 3,02 ile ulaştırma sektörü oldu.

Analistlerin Değerlendirmesi

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliğin devam ettiğini, Fed Başkanı Jerome Powell’ın “bekle-gör” yaklaşımının etkilerinin sürdüğünü belirtti.

Jerome Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye doğru ineceğine dair güven artana kadar politika faizini düşürmeyi öngörmediklerini belirtti. Powell, “Ekonominin gücü ve enflasyonda şu ana kadar kaydedilen ilerleme göz önüne alındığında gelen verilerin politika kararlarını şekillendirmesine izin verecek zaman olduğunu” ifade etti.

Teknik Analiz ve Önümüzdeki Veriler

Analistler, yarın yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD’de istihdam verileri ve Avro Bölgesi’nde perakende satışlarının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksi için 9.200 puanın direnç, 9.000 ve 8.900 seviyelerinin destek konumunda olduğu vurgulandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir