Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Evliliklere Destek

“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” ile Evliliklere Destek

Haberler Z Haberler Z -
0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Genç Çiftlere Özel Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında genç çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerin daha sağlam temellere oturmasını hedefliyor.

150 Bin Lira Faizsiz Kredi Desteği ve Eğitim Hizmetleri Verilecek

Proje kapsamında başvurusu onaylanan genç çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanacak. Ayrıca evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak.

İlk Aşama Kahramanmaraş ve 6 Şubat Depremlerinden Etkilenen İllerde Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden başlayan uygulamaya, Kahramanmaraş’ta yoğun ilgi olduğunu belirtti. Başvuruları değerlendirilirken çiftlerin belirli şartları karşılaması gerektiği vurgulandı.

Detaylı Bilgi ve Başvuru Süreci

Proje kapsamında destekten yararlanmak isteyen genç çiftlerin 15 Şubat’a kadar başvuruda bulunabilecekleri, detaylı bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü ziyaret edebilecekleri veya 160 danışma hattını arayabilecekleri belirtildi. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir