Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Lideri Berdimuhammedov ile Antalya’da Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Lideri Berdimuhammedov ile Antalya’da Görüştü

Haberler Z Haberler Z -
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Lideri Berdimuhammedov ile İkili İlişkileri Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da gerçekleştirilen 3. Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile bir araya geldi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İsrail’in Sivillere Yönelik Saldırıları Ele Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ile karşılıklı adımların artırılmasını ve ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine çıkarılması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in masum sivillere yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye ve Türkmenistan’ın iş birliği yaparak insani yardımları artırabileceğini ifade etti.

İmzalanan Mutabakat Zaptları ve Muhtıra

Görüşme kapsamında, “Doğal Gaz Alanında İş Birliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İş Birliği Mutabakat Zaptı”, “Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı” ve “Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası” imzalandı.

Özel Teşekkür ve Unvan Verilmesi

Görüşme öncesi, Türkmenistan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü vesilesiyle “Türkmen Halkının Fahri Aksakalı” unvanı verildi ve hediye kaftan sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuğu Berdimuhammedov’a teşekkür etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir