Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Marmara Denizi’nde Küresel Isınmanın Etkileri: Sıcaklık Artıyor, Oksijen Seviyeleri Düşüyor

Marmara Denizi’nde Küresel Isınmanın Etkileri: Sıcaklık Artıyor, Oksijen Seviyeleri Düşüyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Prof. Dr. Cem Gazioğlu’nun Açıklamaları

Marmara Denizi’nde Isı Artışı:

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, son yıllarda Marmara Denizi’nde ortalama 1 derece civarında bir sıcaklık artışı olduğunu belirtiyor. Bu artışın temel kaynakları ise Karadeniz ve Akdeniz sularındaki ısınma. grandbetting

Oksijen Seviyeleri ve Kirlilik Problemi:

Marmara Denizi’nde sıcaklık artışı ve oksijen seviyelerinin düşmesine ek olarak kirlilik problemi de eklenince denizlerdeki canlı yaşamları tehlikeye giriyor. Özellikle derin çukurlarda yaşam seviyesinin çok altında olan oksijen seviyelerinde azalma gözlemleniyor.

Küresel Değişiklikler ve grandbetting giriş Canlı Transferleri:

Prof. Dr. Gazioğlu, küresel ısınmanın denizlerdeki canlı kompozisyonlarını değiştirdiğini ve yeni canlı türlerinin ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Bu değişikliklere ve ısı artışına bağlı olarak canlı transferlerinin beklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Tedbirlerin Alınması:

Marmara Denizi’nde balıkçılığın aşırı faaliyet göstermesinin grandbetting twitter stoklar üzerinde baskı yarattığını belirten Gazioğlu, doğru regülasyonların yapılması ve sürdürülebilir avlanmanın önemine işaret ediyor. Ayrıca, oksijen seviyelerindeki düşüşün canlı kayıplarına yol açabileceğini ve tedbirlerin alınmaması durumunda ileriki yıllarda bu durumun daha da kötüleşebileceğini vurguluyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir