Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sarısu Mevkisindeki Tünektepe Teleferik Kazasında İnsanüstü Kurtarma Operasyonu Gerçekleştirildi

Sarısu Mevkisindeki Tünektepe Teleferik Kazasında İnsanüstü Kurtarma Operasyonu Gerçekleştirildi

Haberler Z Haberler Z -
0

174 Kişi Zorlu Şartlarda Kurtarıldı

Sarısu mevkisindeki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kazada 174 kişi kabinlerde mahsur kaldı. Olay yerine AFAD, JAK, UMKE, 112 Acil Servis, itfaiye ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan ekiplerin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı helikopterleri sevk edildi. Toplam 2 bin 202 personel, 304 araç, 11 ambulans, 10 helikopter ve dronlarla kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Kurtarma Heyecan Verici Anlarla Doluydu

Zorlu arazi şartları ve yükseklik nedeniyle müdahalenin zor olduğu 24 kabindeki 174 kişi, helikopterler ve ekiplerin koordineli çalışmasıyla kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı helikopterleriyle toplam 97 kişi havadan kurtarıldı. Diğer kurtarılanlar ise teleferik üzerinde tahliye edildi ve sağlık kontrolünden geçirildi.

Kurtarma Operasyonu Övgü Topladı

Kurtarma operasyonunun görüntülerini değerlendiren uzmanlar, yapılan operasyonu “ders niteliğinde bir kurtarma” olarak tanımladılar. Özellikle Türk Hava Kuvvetleri’nin arama kurtarma timlerinin dünyaca ünlü olduğu belirtildi. Ekiplerin insanüstü çaba sarf ettiği vurgulandı ve 174 kişinin 23 saat içinde kurtarılmasının büyük bir başarı olduğu ifade edildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir