Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Ankara’da Yaralı Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı

Ankara’da Yaralı Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı

Haberler Z Haberler Z -
0

Ak Kuyruklu Kartalın Tedavi Süreci

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yaralı ve bitkin halde bulunan nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tedaviye alındı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, kanat ve boyun bölümünde ciddi yarası bulunan kartalı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürdü. Yapılan incelemelerde kartalın uzun süre aç kaldığı ve bitkin halde olduğu tespit edildi.

Veteriner Fakültesi’nden Yaban Hayvanlarına Destek

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Yaban Hayvanları Birim Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Ergin, hastanenin Ankara ve çevre illerden gelen yaban hayvanlarını tedavi ederek doğaya geri bıraktıklarını belirtti. Ayrıca, bir yılda 800 civarında yaban hayvanının tedavi edildiğini ve bakımının yapıldıktan sonra doğaya salındığını ifade etti.

Ak Kuyruklu Kartalın Durumu

Doç. Dr. Ergin, Nallıhan’dan getirilen ak kuyruklu kartalın durumunu açıkladı. Kartalın ciddi yaralarının yanı sıra uzun süre aç kalmış olmasının endişe verici olduğunu belirten Ergin, hayvanın beslenme ve bakım programlarının başlatıldığını ve tedavi sürecinin devam edeceğini söyledi. Kartalın sağlık durumunun kritik olduğunu ve ekiplerin elimizden geleni yaparak kartalın tekrar doğaya dönmesini umduklarını dile getirdi.

Bozkır Kartalı Özgürlüğüne Kavuştu

Sinop’ta geçen yıl yaralı halde bulunan bozkır kartalı ise Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince tedavi edildikten sonra Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 10 ay süren bir tedavi sürecinin ardından doğaya geri salındı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir