Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Çanakkale Savaşları’nda Tarihi Mekanlar ve Müzeler

Çanakkale Savaşları’nda Tarihi Mekanlar ve Müzeler

Haberler Z Haberler Z -
0

Çanakkale Savaşları’na Dair Eşyalar ve Müzeler

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın bünyesinde birçok tarihi mekan ve müze bulunmaktadır. Bu mekanlar arasında Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bigalı Atatürk Evi ve Müzesi, Mehmetçik Feneri-Gelibolu Tarihi Su Altı Parkı, Kilitbahir Kale Müzesi, Namazgah Tabyası Müzesi, 1915 Siper ve Çanakkale 1915 Hilal-i Ahmer Hastanesi Canlandırma Alanı yer almaktadır.

Çanakkale Savaşları’na Ait Objeler

Bu mekanlarda ziyaretçilere, Mehmetçik ile işgal güçlerine bağlı askerlerin kullandığı matara, üniforma, çanta, bot, çarık, çizme, şapka gibi kişisel eşyaların yanı sıra silahlar, mermiler, kılıçlar, bomba ve kukriler gibi objeler sergilenmektedir. Bu savaş envanterleri, 1915 yılında yaşanan çarpışmaların izlerini taşımaktadır.

Müze Zenginliği ve Restorasyon Çalışmaları

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, müzelerinin her geçen gün zenginleştiğini belirterek, tarihi malzemelerin restorasyon laboratuvarında restore edildiğini ifade etmiştir. Kaşdemir, ziyaretçilere görsel güzellikle birlikte duyguyu aktarmayı amaçladıklarını ve modern müzecilik anlayışına sahip olduklarını vurgulamıştır.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, savaş malzemelerini halktan bağışlar alarak müzelerde sergilemektedir. Bu sayede, malzemeler Türk milletine ait birer simge haline gelmektedir. Kaşdemir, Tarihi Alan Başkanlığı’nın artan ziyaretçi yoğunluğuyla her yıl milyonlarca kişiyi ağırladığını belirtmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir