Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Emniyet Genel Müdürlüğü Dedektör Köpekleriyle Uyuşturucuyla Mücadele Ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Dedektör Köpekleriyle Uyuşturucuyla Mücadele Ediyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Ares ve Lina: Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Oynayan Dedektör Köpekler

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi’nde uzmanlar tarafından eğitilen dedektör köpekler, uyuşturucuyla mücadele, suçluların yakalanması ve suç delillerinin bulunmasında etkin rol oynuyor.

Ares ve Lina’nın Görevleri

Belçika “Malinois” cinsi 8 yaşındaki “Ares” ve 7 yaşındaki “Lina”, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevlerine devam ediyor. Bu köpekler, uyuşturucu operasyonları ve yol kontrollerinde, ev, iş yeri ve araçlardaki aramalarda polislerin en büyük yardımcısı olarak biliniyor.

Ares ve Lina’nın Başarıları

“Ares”, Kırıkkale, Ağrı ve Çanakkale’deki görevlerinde 7 ton uyuşturucunun bulunmasını sağlarken, “Lina” ise Van ile Çanakkale’de yaklaşık 4 ton uyuşturucunun bulunmasında ekiplere destek oldu.

Köpeklerin Eğitim ve Bakımları

“Ares” ve “Lina”nın günlük bakımları ile eğitimleri, bu köpeklerden sorumlu olan personel tarafından titizlikle yapılıyor.

Polis Memurlarının Gözünden Ares ve Lina

Ares ile çalışan polis memuru Ç.B, “Ares” ile mesailerine saat 08.00’de başladıklarını belirterek, “Ares’in operasyonlara katkısı, aramada personele tamamen kendini verdiği durumlara yardımcı olması, gerekirse maddeyi bulması… Suç neredeyse biz oradayız. Ares bu zamana kadar 7 ton uyuşturucunun bulunmasına yardımcı oldu.” dedi.

Polis memuru H.B. ise “Lina” ile çalışmanın önemini vurgulayarak, “Köpekler her şekilde, her yerde maddenin kokusunu alır ve bulur.” şeklinde konuştu. Bu dedektör köpekler, uyuşturucuyla mücadelede polis ekiplerine büyük destek olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir