Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Müjdat Gezen’in 71. Sanat Yılı Kutlandı

Müjdat Gezen’in 71. Sanat Yılı Kutlandı

Haberler Z Haberler Z -
0

Türk Tiyatrosunun Duayen İsmi Müjdat Gezen

Sahneye çıktığı 10 yaşından bu yana sayısız eserler ortaya koyan Türk tiyatrosunun duayen ismi Müjdat Gezen, sanat hayatındaki 71. yılını Kadıköy Belediyesi etkinliğiyle kutladı.

Etkinlikte Kimler Vardı?

Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Müjdat Gezen’in yanı sıra eşi Leyla Gezen, tarihçi İlber Ortaylı, sanatçı dostları Kandemir Konduk ve Orhan Aydın, Müjdat Gezen Kültür Merkezi eğitmenleri, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Programın İçeriği

Etkinlik kapsamında Müjdat Gezen belgeseli gösterildi. Belgeselde ailesi, çocukluk arkadaşları ve dostları Perran Kutman, Uğur Dündar, Zülfü Livaneli, Türkan Şoray, Mustafa Alabora, Cüneyt Arkın, ve daha birçok önemli isim yer aldı.

Müjdat Gezen’e Çocuk Yuvası

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, programda yaptığı konuşmada, 71. sanat yılına özel olarak Müjdat Gezen’in isminin verileceği bir çocuk yuvasının açılacağını müjdeledi. Bu yuva, gelecek nesillerin sanatla iç içe büyümesine olanak sağlayacak.

Belgesel Yönetmeninden Açıklama

Belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu, Müjdat Gezen’in sadece mesleki yönü değil, karakteristik özelliklerini de belgeselde yansıtmaya çalıştıklarını belirtti. Ulu, Gezen’in Türkiye’nin en değerli insan hazinelerinden biri olduğunu vurgulayarak, belgeselin ona olan saygı ve minnettarlığı yansıttığını ifade etti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir