Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Steeped: Çayın Kimyası

Steeped: Çayın Kimyası

Haberler Z Haberler Z -
0

“Steeped: Çayın Kimyası” Kitabı ve Yazarı

Yaklaşık 200 sayfa uzunluğundaki “Steeped: Çayın Kimyası” kitabı, Francl tarafından üç yıllık bir araştırmanın ürünü olarak kaleme alındı. Kitap, ocak ayının sonlarında Kraliyet Kimya Derneği tarafından yayımlandı. Francl, çay üzerine 500’den fazla bilimsel makaleyi inceledi ve çayın kimyası hakkında derinlemesine bir araştırma yaptı.

İyi Çayın Beş Püf Noktası

  1. Önceden Isıtılmış Kupa veya Bardak Kullanın: Su kaynadığında, kupanızı veya bardağınızı musluktan aldığınız sıcak suyla doldurarak önceden ısıtın. Böylece çaya eklenen sıcak suyun sıcaklığı korunur ve içeceğin kafein ve antioksidan miktarı artar.
  2. İdeal Kupa Seçimi: İdeal kupa, kısa ve sağlam bir yapıya sahip olmalıdır. Daha az yüzey alanına sahip olan kupalar, ısıyı daha uzun süre korur. Francl, genellikle “güzel ince kenarlı” porselen kupaları tercih ederken çift camlı kupalar da işe yarayabilir.
  3. Çayı Atmadan Sıcak Su ile Demleyin: Çay yapraklarını veya çay poşetini kaynar suyun üzerine değil, yaprakların veya poşetin üzerine dökün. Bu şekilde çayın lezzeti ve aroması daha iyi korunur.
  4. Uzun Süre Demlemeyin: Çayı çok uzun süre demlemek, kafein ve antioksidanların kaybolmasına neden olabilir. Çoğu çay, demlendikten sonra bir dakika içinde tüm özlerini verir.
  5. Çay Poşetlerini Karıştırın: Çay poşetleri kullanıyorsanız, demleme sırasında poşetleri batırın ve sıkın. Bu, tanenleri azaltarak çayın daha yumuşak bir tadı olmasını sağlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir