Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun Kadınlara Özel Fotoğraf Yarışması

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun Kadınlara Özel Fotoğraf Yarışması

Haberler Z Haberler Z -
0

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Yarışması

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında Anadolu Hayat Emeklilik tarafından düzenlenen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışması, 2007’den bugüne kadar 28 bini aşkın kadın fotoğrafçının 107 bini aşkın fotoğrafıyla katılım sağladığı Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışmasıdır.

Kadınların Gelişimine Katkı Sağlayan Örnek Bir Proje

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” yarışması, kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sunması bakımından örnek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkıyor. Kadınlar, yarışma aracılığıyla özgürce hayata dair bakış açılarını yansıtarak kendilerini en iyi şekilde ifade etme fırsatı buluyor.

2024 Yılında Kazananlar Belli Oldu

“Hayata dair” temasıyla düzenlenen 2024 yılı yarışmasında bin 470 kadın fotoğrafçının 4 bin 988 fotoğrafı değerlendirildi. Bu yılın birincisi “Sarıkamış Anısına” isimli eseriyle Gülseren Boz olurken, ikincilik ödülü “Dokumacı” eseriyle Nilgün Hocaoğlu’na, üçüncülük ise “Labirent” adlı eseriyle Zeliha Begöz’e layık görüldü.

Bunun yanı sıra “Mansiyon” ödüllerini kazanan eserler arasında; “Kaos” fotoğrafıyla Elif Canarslan, “Beş Can” fotoğrafıyla Gülçimen Okumuş ve “Odundan Kömüre” fotoğrafıyla Saadet Banu Nazikcan yer aldı.

Birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 12 bin 500 TL, üçüncülük ödülü ise 10 bin TL olarak belirlenirken, Mansiyon ödülleri 4 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca sergilenmeye hak kazanan 38 eser sahibine ise bin TL’lik para ödülü verildi.

Seçici Kurul ve Değerlendirme

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir