Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa’da Esnafı Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa’da Esnafı Ziyaret Etti

Haberler Z Haberler Z -
0

Bakan Koca, Enflasyonla Mücadele Vurgusu Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar ile birlikte Bayrampaşa’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Bakan Koca, bir tatlıcı dükkânını ziyaret ederek fiyatlar hakkında bilgi aldı. Esnafın 300 ila 500-600 lira arasında değişen fiyatları söylemesi üzerine Koca, enflasyonla ilgili endişelerini dile getirerek, “Enflasyon denen canavar yok olmalı” dedi.

Yoğun Bakım Yatağı Doluluk Oranları Hakkında Açıklama

Bakan Koca, Bayrampaşa ziyareti sırasında basın mensuplarının yoğun bakım yatağı doluluk oranlarıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım yatağı doluluk oranının %69 olduğunu belirtirken, İstanbul’da bu oranın %72 olduğunu açıkladı. Ayrıca servis yataklarında doluluk oranının Türkiye genelinde %60, İstanbul’da ise %66 olduğunu aktardı. Koca, 2 ay önceki yoğunluk durumunun artık söz konusu olmadığını vurguladı.

Randevu Sistemi ve Hastane Hizmetleri

Bakan Koca, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek merkezi hekim randevu sistemi (MHRS) ile ilgili soruları yanıtladı. MHRS’de yaşanan sorunlara değinen Koca, özellikle yan dal branşlarında birtakım sorunlar yaşandığını kabul ederken, vatandaşların da desteğini beklediklerini belirtti. Randevusunu alıp gelmeyen hastaların sayısına dikkat çeken Koca, bu durumun tedavi edilmeyen hastaların hakkının gasp edildiğini ifade etti ve vatandaşlardan randevularını kullanmalarını ve sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını istedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir