Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Elon Musk’ın SpaceX İle ABD’nin Casus Uyduları İşbirliği

Elon Musk’ın SpaceX İle ABD’nin Casus Uyduları İşbirliği

Haberler Z Haberler Z -
0

SpaceX, Ulusal Keşif Bürosu İle Dev Bir Casus Uydu Ağı Kuruyor

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, ABD’de casus uyduları yöneten Ulusal Keşif Bürosu (NRO) ile 2021 yılında devasa bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında SpaceX, 1,8 milyar dolarlık bütçeyle casus uydu ağı kuruyor.

ABD’nin İstihbarat Kabiliyeti Önemli Ölçüde Artacak

Reuters’a konuşan kaynaklar, SpaceX’in Starshield birimi tarafından yürütülen bu programın başarılı olması halinde ABD’nin istihbarat kabiliyetinin önemli ölçüde artacağını belirtiyor. Bu casus uydu ağı sayesinde ABD hükümeti ve ordusu dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit edebilecek.

“Artık Kimse Saklanamayacak”

İngiliz haber ajansına konuşan kaynaklardan biri, sistemin potansiyel kapasitesi hakkında “Artık kimse saklanamayacak” değerlendirmesini yapıyor. Bu yeni uydu ağıyla elde edilen veriler ABD istihbaratı ve askeri yetkilileriyle paylaşılabilecek.

SpaceX ve NRO konuyla ilgili detaylı açıklama yapmazken, NRO “komplike bir uydu sistemi geliştirme misyonunu; diğer devlet kurumları, şirketler ve başka ülkelerle olan ortaklıkları” kabul ediyor. NRO sözcüsü, Ulusal Keşif Bürosu’nun en yetenekli ve dayanıklı uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştirdiğini belirtiyor.

Yeni uydu ağının ne zaman faaliyete geçeceği hala belirsizliğini korurken, SpaceX’in anlaşma sağladığı NRO’da ABD Uzay Kuvvetleri ve CIA çalışanlarının olduğu belirtiliyor. NRO, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve diğer istihbarat teşkilatları için uydu görüntüleri sağlamakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir