Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. AB, Rusya ve Belarus’tan Tahıl İthalatına Gümrük Vergisi Getirebilir

AB, Rusya ve Belarus’tan Tahıl İthalatına Gümrük Vergisi Getirebilir

Haberler Z Haberler Z -
0

Avrupa Komisyonu, Tahıl ve Yağlı Tohumlar İçin Vergi Öngörüyor

Avrupa Birliği (AB), çiftçileri ve bazı üye ülkeleri memnun etmek amacıyla Rusya ve Belarus’tan tahıl ithalatına gümrük vergisi getirme planları yapıyor. Financial Times’ın konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı habere göre, Avrupa Komisyonu, önümüzdeki günlerde Rusya ve Belarus’tan ithal edilen tahıllara ton başına 95 Euro (103,26 dolar) vergi getirme kararı alabilir. Ayrıca yağlı tohumlar ve türev ürünlere de yüzde 50 oranında vergi getirilmesi bekleniyor.

Çiftçilerin Talepleri ve Ukrayna İthalatı

AB’deki çiftçiler, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalarda değişiklik yapılması ve Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yönelik gümrük vergilerinin yeniden getirilmesi taleplerinde bulunuyorlardı. Rusya’nın 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yönelik gümrük vergileri kaldırılmıştı. Bu durum, AB üyeleri Polonya, Macaristan ve Slovakya’daki çiftçilerin mahsüllerin satış fiyatlarının düşmesiyle mağdur olduklarını dile getirmelerine sebep oldu.

Çiftçi Protestoları

Arzın artmasıyla fiyatların düşmesinden rahatsız olan çiftçiler, Polonya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde AB çevre düzenlemelerine karşı protestolar düzenlemeye başladılar. Gümrük vergilerinin yeniden getirilmesi ve ithalat politikalarının gözden geçirilmesi talepleriyle çiftçiler, seslerini Avrupa Komisyonu’na duyurmaya çalışıyorlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir