Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Avrupa Birliği, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Soruşturma Başlattı

Avrupa Birliği, Çin’in Tıbbi Cihaz Tedarik Pazarında Soruşturma Başlattı

Haberler Z Haberler Z -
0

AB, Çin’in Tıbbi Cihaz Pazarındaki Uygulamaları İnceleyecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Uluslararası İhale Mekanizması çerçevesinde ilk kez bir soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın odak noktası, Çin’in kamu alımlarında özellikle tıbbi cihaz tedarik pazarındaki tedbir ve uygulamaları olarak belirlendi.

Çin’in Haksız Ayrımcılık Yaptığı İddia Ediliyor

AB Komisyonu’nun açıklamasında, Çin’in bu alanda Avrupalı şirketlere ve ürünlere karşı haksız ayrımcılık yaptığı belirtildi. Toplanan kanıtlar, Çin’in tıbbi cihaz tedarik pazarını AB ve diğer yabancı ülke firmalarına kapalı hale getirdiğini gösterdi.

Yeni İhale Mekanizmasıyla Karşılık Verilecek

Çin makamlarına durumu ileten AB’nin tatmin edici bir yanıt alamadığı vurgulandı. Bu nedenle Komisyon, yeni ihale mekanizması aracılığıyla bu duruma karşı önlem almayı kararlaştırdı. Bu adım, ülkelerin haksız biçimde yerli tedarikçileri tercih etmelerini engellemeyi amaçlayan uluslararası tedarik mekanizması kapsamındaki ilk soruşturmayı oluşturuyor.

Çinli Şirketlere Kısıtlamalar Getirilebilir

Soruşturma sonucunda, AB ülkelerindeki kamu ihalelerine teklif veren Çinli tıbbi cihaz şirketlerine kısıtlamalar getirilmesi olasılığı bulunuyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir