Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Brüksel’de Bin İşçi AB’nin Mali Reformuna Karşı Gösteri Düzenledi

Brüksel’de Bin İşçi AB’nin Mali Reformuna Karşı Gösteri Düzenledi

Haberler Z Haberler Z -
0

Belçika’da İşçilerin AB’ye Tepkisi: “Kemer Sıkmaya Hayır!”

Brüksel, Belçika’nın başkenti, yaklaşık bin işçi, Avrupa Birliği’nin kamu harcamalarını azaltmaya yönelik mali reformuna karşı güçlü bir gösteri düzenledi.

Protesto ve Talepler

Belçika’daki FTGB İşçi Sendikası’nın çağrısıyla bin kişi, AB Konseyi binası önünde bir araya gelerek, AB’nin kemer sıkma politikalarını protesto etti. “Hiçbir şekilde ödemeyeceğiz” ve “Kemer sıkmaya hayır” yazılı pankartlar açan işçiler, AB politikalarını eleştiren sloganlar attı.

Yüksek Gelirlilerden Daha Fazla Vergi Talebi

Protestocular, yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınmasını talep ederken, bölgedeki yolları trafiğe kapattı. AB kurumları önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, toplu taşımada ciddi aksamalar yaşandı.

Mali Reformun Belgeleri ve Öngörüler

AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu’nun anlaşması ile kamu harcamaları ve bütçe açıkları sınırlanacak, üye ülkelerin borçları kademeli olarak azaltılacak. Belçika’nın mali reformla yaklaşık 30 milyar Euro tasarruf etmesi beklenirken, sosyal harcamalarda kesintiler öngörülüyor.

Geçen ay Kovid-19 salgını nedeniyle askıya alınan mali kurallar, Rusya-Ukrayna Savaşı ve enerji krizi gibi olaylarla devam etmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir