Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul

Türkiye’nin Teknoloji ve Girişimcilik Alanındaki İddialı Projesi: Terminal İstanbul

Haberler Z Haberler Z -
0

Terminal İstanbul: Yeni Girişimcilerin Yetişeceği Bir Girişimci Fabrikası

Türkiye’nin teknoloji ve girişimcilik alanındaki en iddialı projesi olan Terminal İstanbul, Türkiye Yüzyılı’nda ekonomide yazılacak yeni başarı hikayesinin ana aktörü olarak değerlendiriliyor. Yeni girişimcilerin yetişeceği bir girişimci fabrikası olarak nitelendirilen Terminal İstanbul, Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının somutlaştığı ve başarıya ulaştığı merkez haline dönüşecek.

Türkiye’nin En Büyük Teknoparkı: Terminal İstanbul

Terminal İstanbul, dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline gelecek. 138 bin 600 metrekarelik alanda 2 bin teknoloji firması girişimcisine hizmet edecek olan Terminal İstanbul, her yıl onlarca etkinlik düzenleyecek kapasiteye sahip Türkiye’nin en büyük teknoparkını kuracak. Modern çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, hızlandırıcı programları, ortak çalışma alanları ve AR-GE laboratuvarları gibi yapılarla yenilikçi projelerin gerçekleşmesini hızlandıracak.

Gençlerin Gelişimine Katkı Sağlayacak Yapılar

Terminal İstanbul’da Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri, Yazılım Okulları ve Çocuk Üniversitesi gibi yapılar gençlerin gelişimine katkı sağlayacak. Özellikle gençlerin eğitimine odaklanan bu merkezler, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına yeni bir soluk getirecek. 18 yaşından büyük gençlere ücretsiz yazılım eğitimi, bilim merkezi ve çocuk üniversitesi gibi yapılarla her kesimden insanın bilimle buluşmasını sağlayacak.

Terminal İstanbul ve yakınındaki Millet Bahçesi, yeni bir yaşam alanı olarak, bilim ve toplumun buluşma noktası olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir