Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki Araştırıldı

Obezlik ve Beyin Aktivitesi Arasındaki İlişki Araştırıldı

Haberler Z Haberler Z -
0

Yüksek VKİ Değeri ve Beslenme Tercihleri

Obez insanların beyinleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, pastaya hayır demek gerçekten daha zor çıktı. Uzmanlar, VKİ değeri daha yüksek olan kişilerin, tercih ettikleri atıştırmalık yerine sağlıklı yiyecekleri seçebilmeleri için beyin aktivitesinde gerçekten daha büyük bir değişime ihtiyaç duyduklarını keşfettiler.

Araştırma ve Bulgular

ABD’deki Queen’s Üniversitesi’nden araştırmacılar, farklı senaryolarda ne yemeyi tercih edeceklerini belirten 123 katılımcıyı kapsayan üç MRI çalışmasından elde edilen verileri analiz etti. Analiz sonucunda, beslenme seçimlerini daha iyi düzenleyebilen kişilerin hedeflerine ulaşmak için beyinlerinde nispeten küçük değişikliklere ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı.

Önemli Tespitler

Ulusal Bilimler Akademisi’nde yayımlanan çalışmada, araştırmacılar obezite ile mücadelede sağlıklı beslenmenin zorluklarını ele aldı. Daha düşük kilolu bireyler benzer beyin aktivite modlarını korurken yeme davranışlarını başarılı bir şekilde değiştirebiliyorlar. Ancak yüksek VKİ’ye sahip bireylerin sağlıklı yiyecek seçimleri yapabilmek için beyin aktivitesinde daha büyük değişimlere ihtiyaç duyduğu belirlendi.

Çalışma ekibi, bulgularının neden bazı insanların diyetlerini kontrol etmekte zorlanırken bazılarının bunu başaramadığını açıklayabileceğini belirtti. Ancak sağlıklı yiyecek seçimleri yapma zorluğunun kilo alımına mı yol açtığını yoksa kilo almanın beyinde sağlıklı seçenekleri seçmeyi zorlaştıran değişikliklere mi yol açtığını belirleyemediklerini kaydettiler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir