Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Sosyal Medya Şirketi Meta, Yapay Zeka İçeriklerini Etiketlemeye Başlıyor

Sosyal Medya Şirketi Meta, Yapay Zeka İçeriklerini Etiketlemeye Başlıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Meta AI Özelliği ile Gerçekçi Görüntüler İşaretlenecek

Sosyal medya şirketi Meta, kullanıcıların gördükleri içeriklerin yapay zeka ile oluşturulup oluşturulmadığını bilmesinin önemini vurguladı. Şirketin sosyal medya platformlarında, Meta AI özelliği kullanılarak oluşturulan gerçekçi görüntülerin “AI ile Hayal Edildi” etiketiyle işaretlendiği açıklandı.

Diğer Şirketlerin İçerikleri de Etiketlenecek

Ancak Meta’nın bu etiketleme uygulamasının diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklere de yapılmak istendiği belirtildi. Bu nedenle, içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu belirten ortak teknik standartlara uyum sağlamak için sektör ortaklarıyla birlikte çalışıldığı ifade edildi.

Uygulama Gelecek Ay Başlayacak

Meta tarafından yapılan açıklamada, bu özelliğin halihazırda geliştirildiği ve gelecek aylarda uygulamaların desteklediği tüm dillerde etiket uygulanmaya başlanacağı bildirildi. Ayrıca, dünya çapında önemli seçimlerin yaklaştığına dikkat çekildi ve bu süre zarfında insanların yapay zeka içeriğini nasıl oluşturduğu ve paylaştığı, insanların ne tür şeffaflığı önemsediği ve bu teknolojilerin nasıl geliştiği hakkında daha fazla bilgi edinilmesinin beklendiği ifade edildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir